Congres ‘Innovaties en Best Practices maken de zorgregistratie beter!’

Aanmelden congres klik hier

De Nederlandse Vereniging voor de Medisch specialistische zorgAdministratie (NVMA) organiseert in samenwerking
met de Sint Maartenskliniek het:

Congres ‘Innovaties en Best Practices maken de zorgregistratie beter!’

Voor iedereen die betrokken is bij een juiste, tijdige en volledige zorgregistratie rondom de Medisch Specialistische Zorg van de patiënt.

Wanneer: woensdag 25 april 2018
Locatie: Sint Maartenskliniek Nijmegen
Ontvangst: 08:45 uur, sluiting 17:00 uur
Aantal deelnemers: 100
Kosten: 195 euro per deelnemer  (inclusief de Best Practices in digitale vorm).

Programma:
Dit congres biedt u een dag vol kennis, inspiratie en inzichten over hoe u de zorgregistratie juister, tijdiger en vollediger (én dus efficiënter) kunt laten plaatsvinden!

 De drie best ingestuurde ‘Best Practices’ zullen worden gepresenteerd en u neemt deel aan de 2 innovatieve sessies:

  • De Verwijsregistratie kan véél slimmer &
  • Wordt de zorgadministratie straks door een Robot gedaan?

Inspireer uzelf en breidt tevens uw netwerk uit met vele collega’s uit andere organisaties!

 Doelgroep:

Key-users, teamleiders, hoofden en overige sleutelmedewerkers die betrokken zijn bij het realiseren van een juiste, tijdige en volledige zorgregistratie van patiënten. Werkzaam op de Polikliniek, Opnameplanning, OK, Finance & Control, Zorgregistratie, Medisch Secretariaat, Planning, ZorgControl, Debiteurenadministratie, Financiële Administratie, Functioneel Beheer, Applicatiebeheer of AOIC.

Dit congres is geaccrediteerd door de SKZB met 6 PE punten.

MEER INFORMATIE:

Programma (dagvoorzitter Jesper Rijpma)

Leer van de beste praktijkvoorbeelden!

Op deze dag bent u getuige van de ‘Best Practices’ rondom zorgadministratie: een kijkje in de keuken bij de beste en bewezen oplossingen die zorgregistratie slimmer én efficiënter laten plaatsvinden!

De NVMA-vakjury heeft drie beste praktijkvoorbeelden uit de ingestuurde cases geselecteerd.  Tijdens het congres krijgt u uitleg over de aanleiding, doelstellingen en de keuzes die rondom de ‘Best Practices’ gemaakt zijn, evenals de impact en het bereikte effect. U geeft samen met de jury punten aan de Best Practices en aan het einde van het congres wordt de beste inzending beloont met de Harry Severens* Award en een geldprijs van € 1.000,-.

 * Harry Severens was 60 jaar geleden de oprichter van de NVMA

 Innovatieve sessies

De Verwijsregistratie kan véél Slimmer

Een gemiddeld ziekenhuis heeft meerdere beheersmaatregelen uitgezet om de risico’s te managen die rondom het verkrijgen van een geldige (rechtmatige) verwijzing. Dit vraagt een grote inspanning van de gebruikers en de zorgregistraties, zonder dat die maatregelen sluitend zijn. Een landelijke werkgroep (opgericht door ChipSoft) buigt zich hierover om dit proces slimmer en efficiënter te laten plaatsvinden. Dit gebeurt op basis van vrijdenken en door gebruik te maken van de huidige technische mogelijkheden. Presentatie door de voorzitter van de werkgroep: “Op weg naar een verwijsregistratie die de zorginstelling geld oplevert”. Presentatie door Moshe Meekel – Chipsoft.

Wordt de zorgadministratie straks door een Robot gedaan?

Zelfrijdende auto’s, advertenties op Facebook en online webwinkels, ze maken allemaal gebruik van zelflerende algoritmen. Veel administratief werk wordt door slimme computers overgenomen, er komen bijna geen mensen meer aan te pas. Ook de zorgadministratie zal dit gaan merken. De verwachting is dat de zorgadministratie er over 5 jaar totaal anders uitziet. Presentatie door Pieter-Frank van Boven – de Praktijk Index.

Aanmelden congres klik hierARCHIEF:

Klik hier voor het filmpje, foto’s en presentaties van het congres ‘Horizontaal Toezicht’ van 18 oktober 2017.