DBC opleidingen

Opleidingsaanbod DBC’s

In 2005 zijn DBC’s ingevoerd. Uw ziekenhuis ontwikkelt, registreert en factureert daarom DBC-zorgproducten. De gevolgen van DBC’s zijn en blijven groot. Het is dus belangrijk op de hoogte te zijn en te blijven van alle ontwikkelingen rondom dit onderwerp. Om die reden organiseert Q-Academy in samenwerking met NVMA verschillende trainingen over dit onderwerp.

Verdiepingstraining DBC’s – 15 mei 2018

Waar zitten de knelpunten op het gebied van DBC-zorgproducten? Hoe zorgt u dat uw registratie juist, volledig en tijdig is? Wat zijn de financiële risico’s en gevolgen voor uw organisatie en hoe houdt u deze beheersbaar? Dit zijn de onderwerpen die we bespreken tijdens de Verdiepingstraining DBC’s. De training is ontwikkeld door Q-Academy in samenwerking met NVMA. Hier leest u meer over het volledige programma en kunt u zich tevens direct aanmelden.

Stoomcursus DBC’s – 29 mei 2018

Bent u nog niet toe aan een verdieping in DBC’s, maar wilt u eerst meer basiskennis opdoen of opfrissen over dit onderwerp? Dan biedt Q-Academy in samenwerking met NVMA ook een Stoomcursus DBC’s aan, waarin wordt besproken hoe de DBC-systematiek in elkaar zit. Daarnaast wordt uitgelegd wat ICD-10 met DBC’s te maken heeft en wat DBC’s voor uw organisatie en voor uw eigen werkzaamheden betekent. Hier vindt u meer informatie over de stoomcursus op 29 mei 2018.

E-learning DBC basis

Wilt u in slechts 1 uur op de hoogte zijn van de DBC-systematiek in de ziekenhuiszorg? Dan biedt Q-Academy ook nog de e-learning DBC basis. Deze e-learning is bedoeld voor (nieuwe) medewerkers in ziekenhuizen en ZBC’s die snel thuis willen zijn in de DBC-systematiek. Deze e-learning is ook uitermate geschikt als opfriscursus. Hier leest u meer over de e-learning.

Over Q-Academy

Q-Academy is de opleidingspartner voor de zorg. Vanuit onze passie voor de zorg voorzien wij u en uw collega’s graag van kennis en vaardigheden op het gebied van financiën, doelmatigheid, kwaliteit en organisatieontwikkeling.

Wij hebben deskundige trainers die de diverse zorgdomeinen goed kennen. Door hun jarenlange ervaring als consultant en trainer bij Q-Consult Zorg en Casemix zijn zij uitstekend in staat de theorie te vertalen naar uw praktijksituatie. Daarnaast heeft Q-Academy voor zowel haar open opleidingen als haar maatwerkopleidingen de Cedeo-erkenning gekregen. Cedeo geeft deze erkenningen uit op basis van een uitgebreid klanttevredenheidsonderzoek. Klanten waarderen de maatwerkopleidingen van Q-Academy met een tevredenheidsscore van 99,3% en de open opleidingen met 96% (het minimum is 80%). Daarnaast zijn wij in de gelegenheid PE-punten (Permanente Educatie) te verstrekken of aan te vragen voor diverse beroepsgroepen.