Harry Severens Award uitgereikt aan Ziekenhuis Gelderse Vallei

Harry Severens Award uitgereikt aan Ziekenhuis Gelderse Vallei

Tijdens het congres Innovaties en Best Practices, georganiseerd door de NVMA op woensdag 25 april jl., is voor de eerste keer de Harry Severens Award uitgereikt aan Remco Siemes van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Remco ontving de award voor hun Best Practice ‘Win een reep chocolade’; een interactieve leermethode waarmee zorgregistratiekennis wordt bijgebracht aan (nieuwe) arts-assistenten en medisch specialisten.

Ziekenhuis Gelderse Vallei was een van de drie genomineerden die in de race waren voor de award. Samen met het Tjongerschans Ziekenhuis (Michel de Vries) en het UMCU (Caj Oosters) mochten zij hun Best Practice op het gebied van zorgadministratie presenteren aan het aanwezige publiek. Elke genomineerde kreeg daarvoor 30 minuten de tijd. Daarna volgde een stemronde door het publiek. De aanwezigen konden de Best Practice beoordelen op 3 criteria, te weten praktische toepasbaarheid, inhoud en presentatie.

Terwijl onder leiding van dagvoorzitter Jesper Rijpma het publiek werd gevraagd te gaan stemmen, trok de vakjury – bestaande uit Lisanne Hanekamp (senior medewerker productieregistratie en controle bij Isala en tevens lid van task force NVMA), Henri Oosterbosch (bedrijfskundig informatieadviseur bij de Sint Maartenskliniek) en John de Kruijf – zich terug voor de jurybeoordeling. Onafhankelijk van het publiek kwamen zij tot hun beoordeling en stemden zij unaniem voor dezelfde winnaar als het publiek, zo bleek na het openen van de jury-envelop aan het eind van het congres.

Remco Siemes ontving de prestigieuze Harry Severens Award uit handen van Maryse en Hans Severens, dochter en zoon van de grondlegger van de NVMA, wijlen Harry Severens. De award bestaat uit een bronzen beeldje en vertegenwoordigt een geldprijs van 1000 euro.

 

 

V.l.n.r.: Hans Severens, Remco Siemes, Maryse Severens, Michel de Vries en Caj Oosters.
Foto: Willem Visser.