Nieuwe interactieve leervorm: Serious Game voor Horizontaal Toezicht

Nieuwe interactieve leervorm: Serious Game voor Horizontaal Toezicht

De ZorgInfoStraat introduceert dit seizoen een nieuwe interactieve leervorm: Serious Game. De ZorgInfoStraat komt hiermee tegemoet aan de groeiende behoefte van zorgorganisaties en instellingen om medewerkers beter en efficiënter met elkaar te laten samenwerken, om zo bijvoorbeeld een succesvolle implementatie van Horizontaal Toezicht te bevorderen.

Een Serious Game heeft, ondanks dat het een spel is, een ander doel dan vermaak. Het gaat om een leerproces, communicatie of samenwerking. De Serious Game Horizontaal Toezicht* is een combinatie van spel en realiteit waarbij de dagelijkse praktijk wordt gesimuleerd in een veilige leeromgeving. De leermethode is interactief en innovatief; deelnemers leren vooral door te doen. Op een leuke én snelle manier worden vaardigheden als resultaatgericht samenwerken, communiceren, afstemmen en efficiënt/effectief handelen aangeleerd. Deelnemers kunnen tijdens de Serious Game Horizontaal Toezicht experimenteren met nieuw of ander gedrag en zich zo bewust worden van hun voorkeuren en valkuilen.

Serious Game Horizontaal Toezicht vormt een belangrijk onderdeel van de Opleiding Horizontaal Toezicht die in 2018 van start gaat. Ook zal de game worden ingezet tijdens Het ZorgInfoPlein 2018 voor zorgadministratieve managers en het FiZi Jaarevent 2018 voor financiële professionals.

Wilt u meer weten over het Serious Game Horizontaal Toezicht en wat deze kan betekenen in uw organisatie? Neem dan contact op met Sylvia Verhoef.

* De Serious Game Horizontaal toezicht is een eigen ontwikkeling van De ZorgInfoStraat en Talent in Balans.