Zorgadministratie

Zorgadministratie! Een zeer brede term voor een heel uitgebreid vak. Het omvat alle vastlegging en verwerking rond het onderzoek-, behandel-en zorgproces, vanaf de eerste inschrijving van de patiënt, via diagnose, behandeling en ontslag tot en met de facturering en debiteurenbeheer. Het zorgadministratieve proces vormt een onderdeel en is een afspiegeling van de patiënten logistiek in een zorginstelling. Om bij te blijven in het vak zorgadministratie, dien je als medewerker de constante veranderingen op het gebied van beleids-en declaratieregels en wet-en regelgeving te kunnen vertalen naar de processen in de administratieve organisatie.

Medisch Ondersteunende vakken

Deze module is een verplicht voortraject van de Opleiding tot Zorgadministrateur (Niveau A of Niveau B), maar u kunt deze ook los volgen.

Klik hier voor meer informatie

Opleiding tot zorgadministrateur (Niveau A)

Een zorgvuldige administratie is van groot belang voor een zorginstelling. Want de vraag naar zorg groeit. In de zorgadministratie ben je de spin in het web van een zorginstelling. Met jouw bijdrage wordt duidelijk hoeveel zorg aan patiënten wordt geleverd.

Klik hier voor meer informatie

Opleiding tot zorgadministrateur (Niveau B)

Wilt u de spil zijn op een afdeling die kwalitatief uitstekende zorgadministratie levert? Dan is de Opleiding tot Zorgadministrateur (Niveau B) iets voor u!

Klik hier voor meer informatie

Wet- en regelgeving

Bijblijven in het snel veranderende wettelijke landschap? Dat kan in 3 of 4 uur… kom naar de bij- en nascholing ‘Wet- en regelgeving’.

Klik hier voor meer informatie